Temperatuur voor het eerst dit jaar in de dubbele cijfers

Temperatuur voor het eerst dit jaar in de dubbele cijfers

Gezien de tijd van het jaar bevinden we ons midden in het winterseizoen, maar wat betreft de winter gaat het in ons land met pieken en dalen. Na het winterweer van afgelopen weekend doen zowel weerbeeld en temperatuur ons deze week juist weer aan de herfst denken, waarbij bewolking, regen en wind het weer bepalen. Bovendien is het zacht voor januaribegrippen. Sterker nog: de temperatuur steeg dinsdag voor het eerst dit jaar tot in de dubbele cijfers.

De grens van 10 graden werd vandaag regionaal bereikt. Op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt is een maximumtemperatuur gemeten van 10,5 graden. Op onze meetlocatie in Alblasserdam is een maximumtemperatuur gemeten van 10,4 graden. Het was verder een grijze en kletsnatte dag met vrijwel overal in Nederland neerslagsommen ruim in de dubbele cijfers. De meeste regen viel met name afgelopen nacht en tijdens de ochtend. Ook de zuidwestelijke wind was nadrukkelijk aanwezig en maakte het herfstachtig. Daarbij kwamen windstoten en aan zee en langs de kust ook zware windstoten voor.

De komende dagen verandert er niet heel veel en het blijft herfstachtig. We houden veel bewolking en wisselvalligheid en koud is het niet te noemen. De kans op (zware) windstoten houdt de komende dagen aan. Vanaf donderdag zien we de zon zo nu en dan. Aan het einde van de week wordt het weer kouder, maar ook rustiger.

[bericht geplaatst op dinsdag 19 januari 2021 om 23.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0