Het jaar 2020 sluiten we vrij koud en rustig af

Het jaar 2020 sluiten we vrij koud en rustig af

De laatste dag van 2020 is aangebroken, maar wat voor weerbeeld en temperaturen kunnen we op oudejaarsdag verwachten en hoe start wintermaand januari? Hieronder leest u de weersvoorspelling van Meteo Alblasserdam voor zowel oudejaarsdag als nieuwjaarsdag.

Weersvoorspelling oudejaarsdag & nieuwjaarsdag

Het jaar 2020 sluiten we vrij koud, maar rustig af. Het weerbeeld tijdens oudejaarsdag blijft aan de wisselvallige kant. Overdag is er veel bewolking en met name in het zuidoostelijke deel van het land valt er regen of natte sneeuw. Overigens kan de neerslag daarbij langduriger aanhouden. Langs de kust is een bui of buitje mogelijk en laat de zon zich mogelijk nog even zien. De middagtemperatuur ligt tussen de 3 en 5 graden bij een zwakke of matige veranderlijke wind. Oudejaarsavond en in de nacht naar vrijdag is het koud met minimumtemperaturen rond of iets boven het vriespunt.

Het nieuwe jaar 2021 gaat op dezelfde voet verder als waar 2020 mee zal eindigen. Nieuwjaarsdag gaat rustig en vrij koud van start, maar het blijft niet overal droog. Er is vrij veel bewolking en hier en daar valt er soms wat regen of een bui. Lokaal kan daarbij nog natte sneeuw voorkomen. Ook de zon laat zich af en toe zien en de temperatuur stijgt overdag naar 4 tot 6 graden. De wind is veranderlijk en zwak of matig van kracht.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig en gezond 2021!

[bericht geplaatst op donderdag 31 december 2020 om 00.24 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0