Later op de dinsdag stevige buien in aantocht

No recent image

Later op de dinsdag stevige buien in aantocht
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 10:07, mei 29 2018.


Bron: Meteo Alblasserdam

Later op de dinsdag krijgt Nederland te maken met stevige regen- en onweersbuien die op sommige plaatsen weer tot overlast kunnen zorgen. Vanaf de middag wordt het buiensignaal sterker en zullen de eerste buien tot ontwikkeling komen. De meeste en ook zwaarste buien zullen met name in de tweede helft van de middag en avond gaan volgen en vanuit het zuidoosten over ons land uitbreiden. Tijdens buien moet er rekening gehouden worden met hagel, windstoten en lokaal grote hoeveelheden regen in een kort tijdsbestek met wateroverlast tot gevolg. In buien kan het flink afkoelen.

De aangevoerde lucht is erg warm en vochtig waardoor het broeierig aan zal voelen buiten en de atmosfeer is onstabiel van opbouw. Verder is het aan het begin van de dag droog en schijnt op veel plaatsen ook de zon waardoor het snel zal opwarmen. In de vroege ochtend is er overigens nog wel plaatselijk mist mogelijk. Overdag stijgt de temperatuur in een groot deel van het land naar zomerse waarden en met name landinwaarts wordt het tropisch warm. In de loop van de dag neemt de bewolking, maar ook de onstabiliteit toe wat tot stevige buien zal leiden. Er waait een zwakke of matige wind uit uiteenlopende richtingen. Aan zee en langs de kust staat er een vrij krachtige wind.

Later vanavond en komende nacht zullen de meeste buien noordwestwaarts ons land weer verlaten. De komende dagen blijft het flink warm, broeierig & onstabiel. Woensdag is de buienkans wel kleiner dan de dinsdag, maar daarna lijkt de kans hierop weer groter. De meteorologische lente gaat in ieder geval warm eindigen. Bovendien zal de start van de meteorologische zomer (vrijdag 1 juni) warm zijn.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0