Laatste week meimaand wordt erg warm

No recent image

Laatste week meimaand wordt erg warm
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 10:03, mei 25 2018.

De laatste week van lentemaand mei is alweer aangebroken en Nederland kan zich gaan opmaken voor erg warm weer. Vrijdag is een stijging van de temperatuur in een groot deel van ons land al goed te merken en tijdens de middag weet het kwik vooral landinwaarts op veel plaatsen de zomerse grens van 25 °C te bereiken. Vanaf het weekend wordt het nog warmer en kan het op sommige plaatsen zelfs tropisch warm worden.

Vandaag is de temperatuur afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. De middagtemperatuur ligt rond 22 °C in het noordwesten en in het zuidoosten kan het zelfs 28 °C worden. Onder de bewolking is het wel minder warm. Verder raken we het onstabiele weer nog niet volledig kwijt. Voornamelijk in het noorden is er aan het begin van de dag veel bewolking en kan er ook wat regen vallen. Elders wisselen perioden met zon en stapelwolken elkaar af. In de loop van de dag kunnen stapelwolken hier en daar uitgroeien tot een enkele (pittige) regen- of onweersbui. Er waait een meest zwakke of matige wind uit uiteenlopende richtingen.

Komend weekend zal vrij zonnig en erg warm verlopen. Zaterdag blijft het droog, maar zondag is later op de dag een enkele (onweers)bui in het zuiden van het land niet geheel uitgesloten. De temperatuur loopt overdag snel op en het wordt zomers warm. Het warmst wordt het met name in het zuid(oost)en en kan de tropische grens van 30 °C op sommige plaatsen worden gehaald.

Na het weekend houdt het erg warme weer aan, maar soms is er ook kans op een onweersbui.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0