Tijdens Hemelvaartsdag duidelijk koeler

No recent image

Tijdens Hemelvaartsdag duidelijk koeler
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:51, mei 9 2018.

Helaas is er na vandaag een einde gekomen aan een reeks fraaie, droge en warme lentedagen. Tijdens Hemelvaartsdag staat er ander weer op het programma en is de warmte uit ons land verdreven. Met een westelijke stroming wordt er duidelijk koelere lucht naar onze omgeving aangevoerd en de maximumtemperatuur varieert tussen de 14 °C in het noordwesten en maximaal 18 °C in het oosten en zuidoosten van het land.

De dag begint verder met tamelijk veel bewolking en het is ook aan de wisselvallige kant. Op veel plaatsen en met name in de oostelijke helft valt er af en toe regen of een bui. In de loop van de dag wordt het van het westen uit geleidelijk weer droger en breekt de zon vaker door. Er waait een matige tot vrij krachtige westelijke tot noordwestelijke wind.

Tijdens de avond blijft het droog en het wordt uiteindelijk overal helder. Later neemt ook de wind af en gaat het flink afkoelen. In de nacht naar vrijdag hebben we te maken met rustig en droog weer en het is helder. Bovendien kunnen er enkele mistbanken ontstaan. In combinatie met nauwelijks wind koelt het sterk af. Het wordt een koude nacht en vooral in het binnenland koelt het af tot dicht bij nul met vorst aan de grond.

Na een tijdelijke dip in het weer en vooral temperatuur tijdens Hemelvaartsdag kunnen we vrijdag weer rustig, fraai en droog voorjaarsweer verwachten. Ook wordt het opnieuw warmer.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0