Maandag opnieuw overlast door sneeuw & gladheid

No recent image

Maandag opnieuw overlast door sneeuw & gladheid
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 08:16, december 11 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

De flinke hoeveelheid sneeuw van zondag heeft in Nederland voor veel overlast gezorgd. Vooral het verkeer had veel last van de gladheid. Vandaag houden de winterse omstandigheden aan en krijgen we opnieuw overlast door sneeuw en gladheid.

Maandag verloopt koud en guur en de stevige wind maakt het voor het gevoel aanzienlijk kouder. Vanuit het zuidwesten nadert langzaam een volgend lagedrukgebied dat een nieuw sneeuwdek zal brengen. Het lagedrukgebied met bijbehorende bewolking is op onderstaande satellietfoto goed terug te herkennen.


Satellietfoto van 11-12-17. Opname: NOAA 15 [07.54 uur LT]

Het is bewolkt en verder start de ochtend zo goed als overal droog. Later in de ochtend arriveert een sneeuwgebied het zuiden van het land en breidt zich gedurende de dag uit naar het noorden. Soms kan het stevig en langdurig doorsneeuwen en door de sneeuw en gladheid ontstaan vooral in het verkeer opnieuw gevaarlijke situaties.

Vanavond en aankomende nacht verloopt bewolkt en op veel plaatsen blijft het sneeuwen. De kans op gladheid blijft bestaan bij een temperatuur om en nabij het vriespunt. Dinsdag breekt in de loop van de dag vanuit het westen de zon vaker door, maar we krijgen ook te maken met een aantal winterse buien. Ook morgen zal moeten worden opgepast voor gladheid. Het wordt +1 tot +4 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0