Zondag meer sneeuw in aantocht

No recent image

Zondag meer sneeuw in aantocht
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:07, december 10 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Het is duidelijk dat de winter sinds afgelopen vrijdag weer terug is in Nederland en we zijn er ook nog niet vanaf. Het is koud en guur buiten en na de winterse buien van gisteren en vandaag is er meer sneeuw in aantocht. Hagel- en sneeuwbuien hebben in ons land al voor de nodige overlast en gladheid gezorgd. Ook de sneeuw die morgen wordt verwacht zal voor de nodige problemen gaan zorgen.

Hoe ziet de weersverwachting er uit tot zondagavond? Meteo Alblasserdam blikt vooruit op het weer dat komen gaat. Vanavond en aankomende nacht is er tamelijk veel bewolking en met een stroming uit het westen worden een aantal winterse buien aangevoerd. In combinatie met een temperatuur om en nabij het vriespunt moet er rekening gehouden worden met gladheid. De wind uit richtingen tussen west en zuid maakt het voor het gevoel kouder en is overwegend matig boven land, maar aan zee (vrij) krachtig.

Zondag blijft het weerbeeld winters en het is somber, wisselvallig & winderig buiten. Verder moet er worden opgepast voor gladheid door sneeuwval. Het is bewolkt en al vrij snel in de ochtend arriveert van het zuiden/zuidwesten uit een gebied met sneeuw die zich over het hele land uit zal breiden. In de loop van de dag gaat de winterse neerslag geleidelijk op meer plaatsen over in natte sneeuw en regen. De dag start op veel plaatsen met een temperatuur rond of iets onder het vriespunt. Gedurende de dag loopt het kwik langzaam aan op naar waarden tussen de 2 °C in het noordoosten en rond 7 °C in het zuidwesten. De wind is uiteenlopend van richting en neemt toe naar matig tot krachtig.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0