Maximumtemperatuur in november vaak in de dubbele cijfers

Maximumtemperatuur in november vaak in de dubbele cijfers

METEO ALBLASSERDAM – Herfstmaand november is teneinde en van een koude maand was geen sprake. November verliep gemiddeld zachter dan normaal en bovendien wist de maximumtemperatuur op meer dan de helft van het aantal dagen in november te stijgen tot in de dubbele cijfers.

Op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt steeg de temperatuur vorige maand op achttien dagen naar tenminste 10,0 graden. De hoogste temperatuur werd bereikt op 19 november: 14,2 graden. Op 2 november wist het kwik voor het eerst tijdens de meteorologische herfst niet te stijgen tot in de dubbele cijfers. Die dag kwam de temperatuur niet hoger dan 9,8 graden. De laatste keer tot 2 november dat de grens van 10,0 graden niet werd gehaald was op 29 april eerder dit jaar.

Op de meetlocatie van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam (Zuid-Holland) werd in november op 19 dagen een maximumtemperatuur gemeten van tenminste 10,0 graden. Op 13 november werd de hoogste temperatuur bereikt: 13,9 graden. Net als in De Bilt wist het kwik op 2 november voor het eerst tijdens de meteorologische herfst niet op te lopen tot in de dubbele cijfers. Die dag werd het niet zachter dan 9,4 graden. De laatste keer tot 2 november dat de grens van 10,0 graden in Alblasserdam niet werd bereikt was op 14 april 2021.

[bericht geplaatst op donderdag 2 december 2021 om 19.55 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0