Meteorologische winter woensdag onstuimig van start

Meteorologische winterseizoen woensdag onstuimig van start

METEO ALBLASSERDAM – De meteorologische winter staat op het punt van beginnen, maar van winterse omstandigheden zal woensdag geen sprake zijn. Op de eerste dag van wintermaand december doet het weerbeeld ons juist denken aan de herfst. Sterker nog: er volgt morgen een onstuimige dag en in het Waddengebied is er zelfs tijdelijk kans op storm.

De herfst is meteorologisch gezien na vandaag ten einde. De astronomische winter begint overigens op 21 december om 16.59 uur lokale tijd. Met zowel het weer en de temperatuur gaat het momenteel op en neer. Zo was het afgelopen weekend in ons land licht winters. Dinsdag en woensdag staan in het teken van de herfst. Het is tamelijk bewolkt, wisselvallig en van tijd tot tijd behoorlijk winderig. Koud is het niet voor de tijd van het jaar met maxima tussen de 8 en 11 graden. Vanaf donderdag komen we opnieuw terecht in de koudere lucht en volgen er winterse buien.

Kans op storm

Woensdag (1 december) is het eerder herfst dan winter en door de invloed van een depressie zal de dag onstuimig verlopen. De wind waait eerst uit het zuidwesten, maar wordt in de loop van de dag noordwestelijk van richting. Boven het land staat er een matige tot krachtige wind. Aan zee is de wind hard of stormachtig. In de loop van de dag kan de wind in het Waddengebied tijdelijk toenemen naar stormkracht, windkracht 9. Daarnaast moet er worden opgepast voor (zware) windstoten. Op de Wadden zijn zeer zware windstoten mogelijk.

Meer details over de weersverwachting voor de komende dagen? Bekijk dan onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op dinsdag 30 november 2021 om 14.33 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0