Vanaf komend weekend tijdelijk licht winters weerbeeld

Vanaf komend weekend tijdelijk licht winters weerbeeld

METEO ALBLASSERDAM – De meteorologische winter is nog niet eens begonnen, maar vanaf komend weekend kunnen we gedurende een paar dagen toch tijdelijk lichte winterse perikelen verwachten. Overdag zal het waterkoud aanvoelen en is het enigszins guur. Met name tijdens de nachtelijke uren daalt de temperatuur vooral landinwaarts tot rond of iets onder het vriespunt.

Vrijdag was een wisselvallige en natte dag en de stevige wind maakte het bovendien waterkoud. Op veel plaatsen was het bewolkt en in de loop van de dag trok een gebied met (buiige) regen behorend bij een storing vanuit het westen het land binnen. De storing hoort overigens bij een lagedrukgebied dat eerder vandaag ten oosten van Schotland lag. De komende paar dagen zal door invloed van lagere druk in onze omgeving het weerbeeld wisselvallig en licht winters zijn. Van hoogstaand winterweer zal overigens geen sprake zijn. Het blijft waterkoud en min of meer guur. Ook de bovenlucht zal koud zijn. De bewolking overheerst vaak en er is een vrij grote kans op (winterse) neerslag. Overdag is er naast regen ook kans op natte sneeuw. In de latere avond en nacht wordt de kans op winterse neerslag groter. In het binnenland kan dan, wanneer de temperatuur daalt tot rond het vriespunt, zelfs een beetje sneeuw vallen.

Het licht winterse karakter houdt niet lang stand. Vanaf dinsdag wordt het tijdelijk zachter. Het is dan tamelijk bewolkt en de kans op regen groot. Daarnaast zal het van tijd tot tijd stevig waaien.

Meer weten over de weersverwachting voor de komende dagen? Bekijk dan onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op vrijdag 26 november 2021 om 22.25 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0