Meteorologische zomer start met zon en zomerse temperaturen

Meteorologische zomer start met zon en zomerse temperaturen

De lentemaanden zijn na vandaag ten einde en maandag (1 juni) begint de meteorologische zomer. Officieel moet de zomer nog wel beginnen, want de astronomische zomer begint pas op 20 juni om 23.43 uur lokale tijd. Zeker is dat zomermaand juni mooi en warm uit de startblokken gaat. Wat voor weer kunnen we verwachten tijdens Tweede Pinksterdag en hoe warm wordt het de komende dagen? Lees hieronder de weersverwachting van Meteo Alblasserdam.

Tweede Pinksterdag blijft een aanhoudend hogedrukgebied het weerbeeld in onze omgeving bepalen. Na een overwegend zonnige eerste Pinksterdag kunnen we ook maandag schitterend weer verwachten. De temperatuur gaat verder omhoog. Van bewolking is nauwelijks sprake. De zon schijnt volop en het warmt gedurende de dag snel op. De hoogste temperaturen worden in het zuiden van het land bereikt met zomerse waarden op de thermometer. Het blijft overal droog bij een middagtemperatuur tussen de 22 of 23 °C in het noorden en 27 °C in het zuiden. De wind waait uit richtingen tussen oost en noord en is zwak of matig boven land. Aan zee staat er een vrij krachtige wind.

Na het Pinksterweekend wordt het nog warmer in Nederland. De zomerse grens van 25 graden zal dinsdag vrijwel overal in ons land gehaald worden. Daarbij kunnen we blijven genieten van fraai zomerweer. Er is volop zonneschijn en het warmt overdag wederom snel op. Het blijft overal droog en de temperatuur stijgt in de middag naar 24 °C in het noorden en 28 °C in het zuiden. Er waait dan een zwakke of matige wind uit oost tot noord. Ook woensdag verloopt nog (zomers) warm. Wel neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Vanaf donderdag volgt een overgang naar een koeler weertype.

[bericht geplaatst op zondag 31 mei 2020 om 22.20 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0