Veel zon en warm weer tijdens Pinksterweekend

Veel zon en warm weer tijdens Pinksterweekend

De Pinksterdagen staan voor de deur en de weersverwachting voor het gehele Pinksterweekend ziet er geweldig uit. De zon blijft uitstekende zaken doen en het warme weer houdt aan. Kortom: lekker weer om buiten te zijn er er even op uit te trekken.

Het schitterende, droge en warme weer hebben we te danken aan een groot en sterk hogedrukgebied. De invloed van het hoog houdt de komende dagen aan en de hoeveelheid bewolking blijft ook zaterdag en tijdens beide Pinksterdagen beperkt. We kunnen veel zonneschijn en droog weer verwachten met middagtemperaturen tussen de 20 en 25 graden. De hoogste waarden vinden we in het zuiden van ons land waar de zomerse grens van 25 graden lokaal gehaald kan worden. Pas overdag wel op voor de zon. Tussen 12.00 en 15.00 uur staat de zon op haar hoogst aan de hemel. In deze tijdsperiode kan de huid bij matige tot sterke zonkracht gemakkelijk snel verbranden.

Na de Pinksterdagen lijkt het warme weer in Nederland nog even aan te houden, maar de kans op bewolking wordt groter met halverwege de week zelfs een toenemende kans op een bui. In de tweede helft van de komende week volgt waarschijnlijk een overgang naar een duidelijk koeler weertype.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijn Pinksterweekend toe!

[bericht geplaatst op vrijdag 29 mei 2020 om 17.52 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0