Mooi winterweer en koude nachten

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op zaterdag 19 januari 2019 om 17.02 uur lokale
tijd]

De winter heeft zich tot nu toe nog amper laten zien, maar dit gaat wel veranderen. De winterse kou is in ieder geval al tot ons land doorgedrongen. De nachten zijn flink koud en overdag weet de temperatuur niet ver meer boven het vriespunt uit te komen. Naast het koude weer kunnen we wel mooi winterweer verwachten. Niet alleen tijdens dit weekeinde, maar ook aanstaande maandag krijgen we de zon veelvuldig te zien.

Ook zaterdag was het weerbeeld al fraai te noemen. Het was een rustige en droge dag. Soms was er bewolking, maar er waren ook zonnige perioden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werd de minimumtemperatuur halverwege de ochtend bereikt: -4,3 graden. Vanmiddag kwam het enkele uren tot lichte dooi en het werd uiteindelijk nog 2,3 graden. Er stond een zwakke tot matige oostelijke tot zuidoostelijke wind.

Zaterdagavond is er weinig bewolking en het blijft overal droog. In combinatie met weinig wind koelt het sterk af en het gaat opnieuw vriezen. Er staat een zwakke of matige wind uit het oosten tot zuidoosten. In de loop van de avond zwakt de wind verder af. Komende nacht kunnen we rustig, droog en koud weer verwachten. De nacht zal vrijwel overal helder gaan verlopen en het gaat op veel plaatsen matig vriezen. In het binnenland kan de temperatuur zelfs dalen tot 7 of 8 graden onder het vriespunt. Er waait een veelal zwakke wind uit het oosten tot zuidoosten.

Zondag staat ons een rustige en mooie , maar wel koude winterdag te wachten. Tijdens de ochtend vriest het op veel plaatsen nog matig, maar in de middag stijgt het kwik tot iets boven nul. Overdag is er veel zonneschijn en het blijft overal droog. Er staat een slechts zwakke of hooguit matige oostelijke wind.

Maandag verandert er weinig, maar dinsdag verloopt bewolkt en er gaat sneeuw vallen. Het koude weer houdt voorlopig aan met tijdens de nachten lichte of matige vorst. Overdag liggen de maxima rond of iets boven het vriespunt.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0