Nazomer in september met zon en zomerse warmte

Nazomer in september met zon en zomerse warmte

De eerste week van september is bijna ten einde en van herfstweer is deze maand tot dusver geen sprake. Sterker nog: door de combinatie van fraai en warm weer is het juist volop genieten van nazomerweer. Deze week zitten we wat betreft weer en temperatuur goed in Nederland. Ook de komende dagen is het volop genieten van de zon en hoge temperaturen. Het wordt zelfs nog iets warmer en daarmee moet de warmste dag van deze week nog volgen.

De eerste dagen van de meteorologische herfst verliepen door invloed van hogedruk vrij rustig en overwegend droog met zon, maar van tijd tot tijd waren ook hardnekkige wolkenvelden aanwezig. Met de temperatuur was overdag weinig mis. Afgelopen vrijdag was het in Limburg voor het eerst deze maand lokaal zomers warm in ons land. Zondagmiddag steeg het kwik in het uiterste zuiden van Nederland ook lokaal door de zomerse grens van 25 graden. Maandagmiddag viel het kwik nog iets hoger uit en op meer plaatsen kon een zomerse dag genoteerd worden. Op de warmste plaatsen zijn waarden gemeten rond 26 graden.

Dinsdag en woensdag blijven we onder invloed staan van een hogedrukgebied. Er is veel zon en het blijft droog. De wind is vrij rustig en het wordt nog iets warmer. Op de meeste plaatsen wordt het zomers warm. Woensdag wordt de warmste dag van deze week. In het zuiden van het land kan het dan rond 29 graden worden. Een lokale tropische 30 graden lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk. Donderdag en vrijdag blijft het (zomers) warm. Wel krijgen we geleidelijk meer bewolking en de kans op een enkele regen- of onweersbui neemt toe. In het weekend draait de wind en volgt er een overgang naar een koeler weertype.

[bericht geplaatst op maandag 6 september 2021 om 23.24 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0