Officieel warmste 21 februari ooit gemeten in De Bilt

Officieel warmste 21 februari ooit gemeten in De Bilt

De hoge temperaturen voor de tijd van het jaar hebben zondag gezorgd voor het eerste officiële datum-warmterecord van 2021. Vandaag is officieel sprake van de warmste 21 februari ooit gemeten in De Bilt sinds 1901.

Op het hoofdstation in De Bilt steeg de temperatuur zondagmiddag voorbij de 14,8 graden. Daarmee is het 72 jaar oude record van 21 februari (14,8 graden) uit 1949 gesneuveld. Uiteindelijk is een maximumtemperatuur gemeten van 16,9 graden. Vorig jaar werd het eerste officiële datum-warmterecord iets eerder genoteerd. Namelijk op 31 januari 2020. Ook de komende dagen is er een goede kans op warmterecords.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is vanmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 17,1 graden. De hoogste temperaturen werden bereikt in het zuiden van het land met waarden tot 19 graden op de thermometer. Wederom konden we vandaag genieten van de zon en het mooie voorjaarsweer. Vanuit het zuiden wordt zeer zachte en drogere lucht naar onze omgeving aangevoerd en in combinatie met veel zon kon het kwik overdag snel oplopen. Op veel plaatsen in het land was opnieuw sprake van een lentedag met temperaturen ruim boven de 15,0 graden. Verder kwamen soms enkele hoge sluierwolken voor en het is overal droog gebleven.

Ook na dit weekend houden we fraai en veelal droog voorjaarsweer en de temperatuur blijft hoog voor eind februari.

[bericht geplaatst op zondag 21 februari 2021 om 16.46 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0