Officieel warmste 23 februari ooit gemeten in De Bilt

Officieel warmste 23 februari ooit gemeten in De Bilt

Na het tweede officiële datum-warmterecord van maandag kon vandaag alweer een warmterecord genoteerd worden. De aanhoudend hoge temperaturen voor eind februari hebben vandaag gezorgd voor het derde officiële datum-warmterecord van 2021. Vandaag is officieel sprake van de warmste 23 februari ooit gemeten in De Bilt sinds 1901.

Op het hoofdstation in De Bilt is vanmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 17,8 graden. Daarmee is het 31 jaar oude record van 23 februari (15,7 graden) uit 1990 gesneuveld. Ook woensdag komt het hoogstwaarschijnlijk tot een officieel warmterecord. Hiervoor moet het in De Bilt woensdag warmer worden dan 16,7 graden (1990).

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is dinsdagmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 17,1 graden. De hoogste temperaturen werden bereikt in het zuiden en zuidoosten van Nederland met waarden van 18 tot 20 graden op de thermometer. Op veel plaatsen in het land was opnieuw sprake van een lentedag met temperaturen ruim boven de 15,0 graden.

Donderdag wordt een overgangsdag naar een koeler weertype. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omlaag. Het wordt minder zacht, maar het blijft droog met veel ruimte voor de zon.

[bericht geplaatst op dinsdag 23 februari 2021 om 16.53 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0