Officieel warmste 24 februari ooit gemeten in De Bilt

Officieel warmste 24 februari ooit gemeten in De Bilt

Na het derde officiële datum-warmterecord van dinsdag kon vandaag nogmaals een warmterecord genoteerd worden. De hoge temperaturen voor de tijd van het jaar hebben woensdag gezorgd voor het vierde officiële datum-warmterecord van 2021. Vandaag is officieel sprake van de warmste 24 februari ooit gemeten in De Bilt sinds 1901.

Op het hoofdstation in De Bilt is vanmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 18,7 graden. Daarmee is het 31 jaar oude record van 24 februari (16,7 graden) uit 1990 gesneuveld. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is dinsdagmiddag een maximumtemperatuur gemeten van 18,4 graden. De hoogste temperaturen werden bereikt in het zuiden en zuidoosten van Nederland met waarden van 19 tot 20 graden op de thermometer. In vrijwel het hele land was opnieuw sprake van een lentedag met temperaturen ruim boven de 15,0 graden. De komende dagen komt het niet tot datum-warmterecords.

Donderdag wordt een overgangsdag naar een koeler weertype. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omlaag en ligt de middagtemperatuur rond 10 of 11 graden gemiddeld. Bovendien worden de nachten kouder. Er is overdag veel ruimte voor de zon en het blijft droog. De wind wordt rustiger.

[bericht geplaatst op woensdag 24 februari 2021 om 22.55 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0