Onstuimige maandag, maar wel met lentetemperaturen. Het wordt regionaal 15 °C

Onstuimige maandag, maar wel met lentetemperaturen. Het wordt regionaal 15 °C

METEO ALBLASSERDAM – De winterse kou is inmiddels verdreven en heeft plaats gemaakt voor beduidend zachtere lucht. En dan te bedenken dat er nog zachtere lucht onderweg is naar ons land. Zondag was wat betreft de temperatuur een overgangsdag, maandag staan er lentetemperaturen op het programma en wordt het regionaal maar liefst 15 graden. Daarmee zal de temperatuur ons in ieder geval doen denken aan het voorjaar, maar tegelijkertijd kunnen we ook veel wind verwachten. Wat kunnen we maandag verwachten op weergebied? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Koude lucht verdreven

Een storing passeerde zondag ons land en trok langzaam vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. In het noorden en oosten zijn aan het begin van de dag nog minimumtemperaturen gemeten onder het vriespunt en bleef het overdag voor de storing uit nog geruime tijd vrij koud. In het zuiden wist het kwik in de middag op veel plaatsen te stijgen tot (ruim) in de dubbele cijfers. Zo werd het in het uiterste zuiden lokaal 12 tot 13 graden. De zachte lucht wist zich uiteindelijk tot over het hele land uit te breiden. Verder verliep de dag grotendeels somber en licht wisselvallig en er stond een stevige wind. Op sommige plaatsen was er in de middag zo nu en dan nog ruimte voor de zon.

Weersvoorspelling geldig voor maandag 13 maart (weerkaart en weertekst)

Maandag: regionaal 15 graden, maar ook onstuimig

Maandag is van winterse kou geen sprake meer. We bevinden ons tijdelijk in de aanvoer van zeer zachte lucht en er staan lentetemperaturen op het programma. Het wordt regionaal 15 graden. Verder verloopt de dag wisselend, licht wisselvallig en er is ook veel wind. De ochtend begint met veel bewolking en er valt af en toe (lichte) regen. In de loop van de dag breekt de zon al vrij snel af en toe door en volgen droge perioden. In de middag valt een enkele lokale bui met kans op (zware) windstoten. Op de meeste plaatsen blijft het dan wel droog. De temperatuur stijgt naar 13 tot 17 graden. De zuidwestenwind is boven het land matig tot krachtig. Aan zee, op het IJsselmeer en in het Waddengebied hard of stormachtig. In het hele land moet worden opgepast voor (zware) windstoten. Aan zee kunnen vooral in de ochtend zeer zware windstoten voorkomen.

Ook dinsdag verloopt winderig en de zeer zachte lucht is dan alweer uit ons land verdreven. We komen wederom terecht in de aanvoer van koudere lucht. Na maandag blijft het weerbeeld licht wisselvallig tot wisselvallig, maar af en toe zien we ook de zon. Er vallen enkele buien die soms winters van karakter zijn. Tijdens de nachten vriest het overwegend licht.

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op zondag 12 maart 2023 om 22.52 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 13 maart 2023 om 13.08 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

Weerkaart met weersvoorspelling voor maandag 13 maart 2023
Weerkaart met weersvoorspelling voor maandag 13 maart 2023
0