Prima lenteweer tijdens Moederdag 2023

Prima lenteweer tijdens Moederdag 2023

METEO ALBLASSERDAM – Zondag 14 mei is het Moederdag en het weer werkt ook nog eens goed mee. We kunnen een vrij rustige en prima lentedag verwachten en de temperatuur stijgt in de middag regionaal door de grens van 20 graden. Kortom: op een flink aantal plaatsen verloopt de dag warm en daarmee is het aangenaam weer om lekker naar buiten te gaan. Wat voor weerbeeld kunnen we verwachten tijdens Moederdag 2023? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Moederdag 2023, vrij rustige en prima lentedag

Weerkaart met weersvoorspelling voor zondag 14 mei 2023 (Moederdag)
Weerkaart met weersvoorspelling voor zondag 14 mei 2023 (Moederdag)

Voorjaarsmaand mei is bijna halverwege en regionaal is er deze maand tot dusver al veel regen gevallen in ons land. Dit komt mede door de pittige buien waar we de afgelopen periode geregeld mee te maken hebben gehad. Dit weekend bevinden we ons in de aanvoer van warme en bovendien drogere lucht. Het weer is fraai en op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur weet tijdens de middaguren op veel plaatsen te stijgen tot boven de 20 graden, maar na het weekend volgt helaas afkoeling. Halverwege komende week wordt het beduidend koeler en is het echt te fris voor de tijd van het jaar.

Zo was zaterdag een prachtige lentedag met volop zon. In de loop van de dag ontstonden landinwaarts stapelwolken en vooral in het zuidoosten viel zelfs nog een enkele pittige bui. Verder bleef het op de meeste plaatsen droog. In het oosten en zuiden van het land zijn de hoogste temperaturen gemeten met waarden tot rond 23 graden. Direct aan zee was het wel merkbaar frisser.

Zondag kunnen we tijdens Moederdag vrij rustig en op de meeste plaatsen ook prima lenteweer verwachten. De temperatuur stijgt in de middag met name landinwaarts regionaal door de grens van de 20 graden. Overdag wisselen (sluier)bewolking en zon elkaar af. In de loop van de dag ontstaan boven land bovendien stapelwolken. Later op de dag is vooral in de oostelijke helft van het land lokaal een enkele bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 16 tot maximaal 22 graden, de hoogste waarden wederom in het binnenland. Direct aan zee is het frisser. Er waait een zwakke tot matige wind uit overwegend noordelijke richtingen.

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Fijne Moederdag toegewenst!

[bericht geplaatst op zaterdag 13 mei 2023 om 23.31 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zondag 14 mei 2023 om 13.28 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0