Regen en onweer tijdens donderdagavond en nacht naar vrijdag

No recent image

Regen en onweer tijdens donderdagavond en nacht naar vrijdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 01:16, september 16 2016.


Bron: Buienradar

Een nazomerperiode met zon, droogte en vooral uitzonderlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar werd beëindigd met regen en onweer. Dit was tijdens donderdagavond en nacht naar vrijdag het geval.

Donderdag overdag was het weerbeeld opnieuw prachtig. Het was droog en zonnig en de temperatuur liep naarmate de dag vorderde weer snel op. Wel was het iets minder heet dan de dinsdag en woensdag, maar met een maximum van 29,4 graden op het meetpunt van Meteo Alblasserdam was het nog altijd zomers warm. In de loop van de dag nam de bewolking van het zuiden uit geleidelijk toe.

Met name vanaf de avond ontstonden pittige buien met onweer die later min of meer in een lijn geordend waren. (zie bovenstaande radarafbeelding rond 23:30 uur LT). Eerst kreeg het zuiden er mee te maken en later ook het midden. Het noorden van het land hield het droog. De regenintensiteit piekte daarbij soms hoog en plaatselijk viel flink wat neerslag in korte tijd. De buienlijn trok later op de donderdagavond langzaam in noordelijke richting. In de loop van de nacht naar vrijdag arriveerden de buien ook in het noorden en werd het vanuit het zuiden weer droog.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0