Russische vrieskou onderweg naar Nederland

No recent image

Russische vrieskou onderweg naar Nederland
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 15:07, februari 20 2018.


Russische vrieskou onderweg naar Nederland

De meteorologische winter loopt langzaam aan ten einde, maar de echte winterkou moet nog komen. Nederland kan zich volgende week gaan opmaken voor de Russische vrieskou met strenge vorst en ijsdagen! De maand februari zal behoorlijk koud gaan eindigen en maart zou wel eens flink koud kunnen starten. Kortom: een vorstperiode waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

De eerste twee maanden van deze meteorologische winter leverde geen hoogstaand winterweer op. In december vorig jaar en januari dit jaar was het vaak somber, wisselvallig & winderig buiten met zo nu en dan enkele winterse speldenprikjes. Rond half december kreeg Nederland wel een pak sneeuw te voorduren, maar van langdurige sneeuwpret was geen sprake. De echte vrieskou bleef uit. Het mag duidelijk zijn dat februari de koudste maand van deze winter gaat worden. De te verwachte temperaturen voor later deze week en volgende week zullen de gemiddelde temperatuur van deze maand alleen maar verder doen dalen.

De komende dagen staat er fraai winterweer op het programma. Overdag is er veel zon en de kans op neerslag blijft klein. Tijdens de nachten zal het licht of matig vriezen en overdag ligt de maximumtemperatuur ruim boven het vriespunt. Met een constante stroming uit het oosten tot noordoosten zal het transport van koude lucht vanuit Oost-Europa naar onze omgeving op gang gehouden worden. Vanaf aankomend weekend weet koudere lucht vanuit Rusland tot ons land door te dringen. Tijdens de nachten gaat het op veel plaatsen matig en vooral landinwaarts ook streng vriezen met temperaturen lager dan -10 °C. Vanaf zondag neemt ook de kans op ijsdagen toe. Er mag van een ijsdag worden gesproken als de maximumtemperatuur gedurende het gehele etmaal niet boven nul uit weet te komen.

Voor de winterliefhebbers ziet de weersverwachting er in ons land in ieder geval goed uit!

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0