Woensdag zeer zacht en onstuimig

No recent image

Woensdag zeer zacht en onstuimig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 01:07, januari 24 2018.

SONY DSC

Woensdag verloopt zeer zacht en onstuimig

Woensdag staat zeer zacht, onstuimig & wisselvallig weer op ons te wachten, maar zo heftig als afgelopen donderdag zal het niet gaan worden. Wel kunnen windstoten weer voor enige overlast zorgen en met name in het noordwestelijk kustgebied kan de wind tijdens de middag even stormkracht bereiken, 9 Bft.

Er is veel bewolking en plaatselijk valt er soms wat lichte regen. Veel zullen die hoeveelheden niet voorstellen en tot halverwege de middag zal het grotendeels droog blijven. Later in de middag en avond volgt er van het noordwesten uit op een naderend koufront regen van betekenis. De temperatuur stijgt naar maar liefst 12-15 °C en daarmee is het zeer zacht voor deze tijd van het jaar.

De zuid tot zuidwestenwind trekt gedurende de dag verder aan. Vooral tijdens de middaguren moet er boven land rekening gehouden worden met een vrij krachtige tot harde wind (5-7 Bft) en zullen (zware) windstoten optreden. Aan zee en langs de kust neemt de wind toe naar stormachtig en kan het zelfs even stormen. Aan zee, maar ook in het noorden, noordwesten en westen van het land moet er rekening gehouden worden met zeer zware windstoten. Met name de windstoten kunnen opnieuw voor enige overlast zorgen. In de namiddag en avond ruimt de wind naar het zuidwesten tot westen en neemt weer in kracht af.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0