September komt eraan, zomerweer houdt voorlopig aan

September komt eraan, zomerweer houdt voorlopig aan

METEO ALBLASSERDAM – Augustus loopt teneinde en dat betekent dat er snel ook een einde komt aan het meteorologische zomerseizoen. Herfstmaand september staat voor de deur en komende donderdag (1 september) begint de herfst, althans meteorologisch gezien. Ondanks het naderende herfstseizoen blijven de weersomstandigheden voorlopig zomers in Nederland.

Zomerweer houdt voorlopig aan

Een wisselvallig weertype dat ons doet denken aan de herfst met regen, wind en lagere temperaturen hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. De zomer weet maar van geen ophouden en deze week weet het zomerweer voorlopig stand te houden. Augustus eindigt en september start met zon en warm weer, regionaal zelfs met zomerse temperaturen. Kortom: de zomerse kleding komt ook deze week goed van pas en het is lekker weer om buiten te vertoeven.

Een hogedrukgebied boven het noorden van Europa bepaald het weerbeeld in onze omgeving en blijft de komende dagen zorgen voor fraai (na)zomerweer. Overdag is er behoorlijk wat zonneschijn en het blijft tot het weekend vrijwel overal droog. De noordelijke wind draait in de loop van deze week geleidelijk naar oostelijke richtingen en daarmee zal warmere lucht ons land weten te bereiken. Met de temperatuur is dan ook weinig mis. In de middag is sprake van warm weer, vooral in het zuiden weet het kwik regionaal te stijgen door de zomerse grens van 25 graden.

In het weekend neemt de bewolking meer toe en stijgt de kans op een enkele regen- of onweersbui. De temperatuur blijft ook komend weekend overwegend zomers.

[bericht geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022 om 16.39 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op woensdag 31 augustus 2022 om 12.39 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

Weersvooruitzichten donderdag 1 tot en met maandag 5 september
Weersvooruitzichten donderdag 1 tot en met maandag 5 september
0