Sneeuw op komst!

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op maandag 21 januari 2019 om 23.18 uur lokale tijd]

De vrieskou is al een aantal dagen duidelijk aanwezig in ons land, maar dinsdag slaat het weer om en ook het weerbeeld zal winters worden. Overigens zullen we deze week niet lang plezier hebben van het winterweer, want aan het einde van deze week zal de temperatuur volgens de laatste verwachtingen weer gaan stijgen.

Het wordt morgen een koude dag en de wind maakt het voor het gevoel nog kouder buiten. De dag begint nog wel vrijwel overal droog met lichte vorst. Verder is het bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het van het westen uit op een naderende storing (koufront) sneeuwen. Daarbij moet rekening gehouden worden met gladheid. De zone met winterse neerslag schuift gedurende de dag op in oostelijke richting. De oostelijke helft van het land krijgt voornamelijk in de middag met sneeuw te maken. Vervolgens neemt de wisselvalligheid in de loop van de middag in het westelijke deel van het land geleidelijk weer af en wordt het droger. De maximumtemperatuur ligt tussen de 0 en 4 °C bij een boven land meest matige en aan zee (vrij) krachtige wind uit richtingen tussen zuid en west. Later op de dag neemt de wind weer af.

Na dinsdag kunnen we rustig en meest droog weer verwachten en er is af en toe zon. Tijdens de nachten vriest het veelal licht en overdag liggen de maxima rond of iets boven het vriespunt. Vanaf vrijdag wordt het bewolkt, wisselvallig en minder koud.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0