Eerste landelijke ijsdag een feit deze winter

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op dinsdag 22 januari 2019 om 23.30 uur lokale tijd]

De eerste landelijke ijsdag van deze winter 2018/2019 is vandaag een feit. In de Bilt bleef de maximumtemperatuur (-0,6 graden) dinsdag gedurende de hele dag onder het vriespunt. Wanneer mag van een ijsdag worden gesproken? Er mag van een ijsdag worden gesproken als de maximumtemperatuur op de standaard waarneemhoogte van 1,5 m boven de grond de hele dag niet boven het vriespunt komt. De laatste officiële ijsdag in de Bilt tot vandaag staat genoteerd op 2 maart 2018. Die dag kwam de temperatuur niet hoger dan -0,5 graden.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is het nog wachten op de eerste lokale ijsdag deze winter. Dinsdag 22 januari 2019 bleef het kwik in Alblasserdam haast de hele dag onder nul, maar dit was net niet genoeg om van een ijsdag te mogen spreken. In de avond werd namelijk kortdurend een maximumtemperatuur bereikt van 0,0 graden.

De laatste lokale ijsdag in Alblasserdam staat genoteerd op 2 maart 2018. Die dag kwam de temperatuur op het meetstation van Meteo Alblasserdam niet hoger dan -0,1 graad.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0