Wind neemt toe naar stormachtig aan zee

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op zondag 27 januari 2019 om 20.57 uur lokale tijd]

Vanaf morgen wordt het geleidelijk opnieuw winters in Nederland, maar eerst staat er nog onstuimig weer op het programma voor vanavond, komende nacht en maandagochtend. De wind zal aan zee en langs de kust een aandachtspunt worden. Het onstuimig weer wordt veroorzaakt door een windveld behorend bij een lagedrukgebied met kern op de Noordzee.

In de loop van de avond neemt de wind langs de westkust al toe naar hard, kracht 7 Bft. Later op de zondagavond neemt de wind voor de kust van Zeeland en Zuid-Holland toe naar stormachtig, 8 Bft. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen.

Later vannacht draait de wind op steeds meer plaatsen naar richtingen tussen west en noord en neemt ook langs de noordwestkust en in het westelijk deel van het Waddengebied toe naar stormachtig, 8 Bft. De kans op zware windstoten blijft aanhouden.

Ook maandagochtend moet er aan zee nog rekening gehouden worden met een stormachtige wind en zware windstoten. Boven land is het minder onstuimig, maar met een matige tot krachtige wind waait het wel stevig. In de loop van de dag zwakt de wind ook aan zee en langs de kust geleidelijk in kracht af.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0