Woensdag 30 januari: opnieuw sneeuw, gladheid en overlast!

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op dinsdag 29 januari 2019 om 21.05 uur lokale tijd]

De winter is voorlopig nog niet voorbij, want ook deze week is er winterse kou en de neerslag vertoont geregeld een winters karakter. Voor morgen is er opnieuw sneeuw in aantocht met gladheid en overlast tot gevolg.

Hoe ziet de weersverwachting er uit voor dinsdagavond, nacht naar woensdag en woensdag overdag? Hieronder leest u de weersverwachting van Meteo Alblasserdam.

Vanavond neemt de bewolking geleidelijk verder toe, maar het blijft vrijwel overal droog. In de late avond valt er in het uiterste zuidwesten van ons land mogelijk al wat lichte sneeuw. Het wordt een koude avond en vooral landinwaarts gaat het later vanavond licht vriezen. Er staat boven land een zwakke of matige en aan zee mogelijk vrij krachtige wind uit richtingen tussen zuid en oost. Komende nacht verloopt bewolkt en het wordt een koude nacht met temperaturen rond of iets onder het vriespunt. Eerst is het nog vrijwel overal droog, maar in de loop van de nacht neemt vooral in het zuiden van het land de kans op wat sneeuw toe. Daarbij kan het glad worden. In het midden en noorden blijft het droog. De wind komt uit richtingen tussen zuid en oost en is boven land zwak of matig, maar aan zee mogelijk ook vrij krachtig.

Morgen wordt een sombere en vrij koude winterdag en het wordt bovendien wisselvallig. We kunnen een winters weerbeeld verwachten en het landschap krijgt opnieuw een wit aanzicht. De dag begint met temperaturen rond of iets onder het vriespunt en een gebied met sneeuw zal zich gedurende de dag vanuit het zuiden/zuidwesten over het hele land uitbreiden. In de ochtend valt de sneeuw al in het zuiden van het land. In de noordelijke provincies gaat het pas in de middag sneeuwen. In de loop van de dag zal dit geleidelijk op meerdere plaatsen over kunnen gaan in natte sneeuw. Verder moet worden opgepast voor gladheid en overlast door sneeuwval. Overdag gaat het licht dooien en de maxima liggen uiteindelijk tussen de +1 en +3 graden. De wind is variabel van richting en meest zwak of matig van kracht.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0