Komende nacht opnieuw sneeuw

No recent image

[bericht geplaatst op donderdag 31 januari 2019 om 17.15 uur lokale tijd]

We zijn nog niet verlost van het winterweer, want er is opnieuw een gebied met sneeuw onderweg naar Nederland. De winterse neerslag trekt in de nacht naar vrijdag vanuit het zuiden ons land binnen en verplaatst zich gedurende de nacht en vrijdagochtend noordwaarts. Hoe ziet de weersverwachting er uit voor donderdagavond, nacht naar vrijdag en vrijdag overdag? Hieronder leest u de weersverwachting van Meteo Alblasserdam.

Vanavond is er bewolking, maar ook kans op opklaringen. In de loop van de avond neemt de bewolking vanuit het zuiden op een naderende storing verder toe. Het blijft droog, maar rond middernacht kan er in het uiterste zuiden van ons land al wat (lichte) sneeuw vallen. Op veel plaatsen vriest het enkele graden en er staat een zwakke of matige oost tot zuidoostenwind. Later op de avond neemt de wind geleidelijk toe. Vannacht is er veel bewolking. In het midden en noorden van ons land is het eerst nog droog, maar in het zuiden valt er al wat (lichte) sneeuw. Het gebied met winterse neerslag breidt zich gedurende de nacht vanuit het zuiden uit in noordelijke richting. In het zuiden van het land variëren de hoeveelheden tussen de 1 en 5 cm sneeuw. Bovendien moet worden opgepast voor gladheid. De temperatuur ligt om en nabij het vriespunt en er staat een matige en aan zee (vrij) krachtige wind uit het oosten tot zuidoosten.

Morgen gaat koud van start met temperaturen rond het vriespunt en het kan bovendien glad zijn. Het gebied met (lichte) winterse neerslag ligt boven de noordelijke helft van het land, maar vanuit het zuiden zal de wisselvalligheid afnemen. Helemaal droog zal het overigens niet worden, want de kans op lichte neerslag blijft bestaan. Verder kunnen we opnieuw somber weer verwachten tijdens de start van wintermaand februari. Er is tamelijk veel bewolking en verder gaat het overdag dooien. De maximumtemperatuur ligt tussen de +2 en +4 graden bij een zwakke of matige wind. In het noord(west)elijk kustgebied is de wind aan het begin van de dag nog (vrij) krachtig.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0