Storm Ciara onderweg naar Nederland [update 4]

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op vrijdag 07 februari 2020 om 19.58 uur lokale
tijd]

Laatst bijgewerkt op zaterdag 08 februari 2020 om 09.59 uur lokale tijd

Dat het zondag gaat stormen in Nederland is wel zeker. Ciara is onderweg naar ons land en zal later vandaag over ons land trekken. Hoe zien de weersvoorspellingen en nu uit voor zondag en hoe hard gaat het waaien? Lees hieronder de update van Meteo Alblasserdam. Deze weersvoorspelling zal meerdere keren door ons ge-update worden.

Storm Ciara 09 februari 2020
Het wordt zondag compleet herfst en er staat ons een zeer onstuimige dag te wachten.

Weerbeeld: vanuit het westen bewolkt. In het binnenland aan het begin van de dag plaatselijk mogelijk nog even de zon. In de ochtend is het eerst op veel plaatsen nog droog. Vanuit het westen gaat het in de loop van de dag op steeds meer plaatsen af en toe regenen of licht regenen. Het zuidoosten houdt het nog het langst droog. aan het einde van de middag en vooral avond krijgt de neerslag een buiig karakter. Regionaal zal het daarbij stevig doorregenen en veel regen vallen.

Temperatuur: in de nacht naar zondag minima rond 5 of 6 graden. Zondag overdag zacht met een maximumtemperatuur tussen de 11 en 14 graden.

Wind: de wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en neemt gedurende de dag flink in kracht toe. Het hoogtepunt van de storm begint in de tweede helft van de middag en ligt vooralsnog tijdens de avonduren. Een krachtig windveld met zeer zware windstoten breidt zich dan vanuit het westen uit over het hele land. Tijdens het hoogtepunt wordt de wind boven land hard of stormachtig met windstoten tussen de 100 en 120 km/u. Aan zee en langs de kust zal het stormen (9 Bft) met op sommige plekken zelfs kans op een zware storm (10 Bft). Daarbij komen windstoten voor tussen de 120 en 140 km/u.

In de late avond en met name de nacht naar maandag is het hoogtepunt weer voorbij en gaan de scherpe kantjes er geleidelijk aan vanaf.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0