Storm Ciara onderweg naar Nederland

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op vrijdag 07 februari 2020 om 00.12 uur lokale tijd]

Aan het rustige en droge weer komt helaas snel een eind en komend weekend slaat het weer om. Komende zondag wordt het namelijk compleet herfst. Een zeer onstuimige dag en een storm is zeer waarschijnlijk. Kortom: Nederland lijkt niet meer aan een storm te ontkomen. De storm heeft de naam Ciara en het wordt in Nederland de eerste storm die een naam heeft.

Vrijdag profiteert ons land nogmaals van de hogedruksituatie en we kunnen wederom rustig, droog en verder ook fraai weer verwachten. Zaterdag passeert een storing. Er is die dag veel bewolking en af en toe valt er regen of lichte regen.

Meteo Alblasserdam heeft de zeer waarschijnlijke storm van komende zondag al sinds een aantal dagen op het oog en wij houden de situatie dan ook goed in de gaten. Het wordt grijs en nat met de wind in de hoofdrol, maar hoe hard gaat het waaien? Hieronder leest u een voorlopige windverwachting opgesteld door Meteo Alblasserdam.

De wind zal komen uit het zuiden tot zuidwesten en trekt gedurende de dag flink aan. Het hoogtepunt verwachten wij vooralsnog in de namiddag en tijdens de avonduren. Aan zee is stormkracht (9 Bft) zeer waarschijnlijk en op enkele plekken kan zelfs even een zware storm (10 Bft) gehaald worden. Daarbij zullen ook forse windstoten een grote rol gaan spelen.

Houd de komende dagen onze website (www.meteoalblasserdam.nl) in de gaten met het oog op de verwachte storm van komende zondag. Of check deze pagina (blog.meteoalblasserdam.nl) voor updates wat betreft nieuws over storm Ciara.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0