Stormdepressie trekt weg. Wind neemt verder af

No recent image

Stormdepressie trekt weg. Wind neemt verder af
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 14:45, januari 18 2018.

Voor de tweede keer in januari 2018 heeft Nederland te maken gehad met een zware storm. Vandaag heeft ons land meer hinder ondervonden van de storm in vergelijking met de afgelopen keer. Dit heeft vooral te maken met dat het actieve windveld vol over het land heen trok. Vooral de zware en zeer zware windstoten zorgden voor de meeste overlast.

Een frontale, uitdiepende depressie kwam vanuit Engeland opzetten en de kern van het laag trok vanochtend over het noorden van Nederland. Momenteel is de kern gepasseerd en ligt boven Noord-Duitsland. Het lagedrukgebied verplaatst zich verder in oostelijke richting en komt later op de donderdag in Polen aan. Het zwaartepunt van het windveld ligt met name aan het begin van de middag nog boven het oostelijke deel van het land. In het binnenland moet er nog rekening gehouden worden met een stormachtige wind (8 Bft) en daarbij treden (zeer) zware windstoten op. In het westen is de west tot noordwestenwind al aan het afnemen. Aan zee en langs de kust staat er aan het begin van de middag nog een harde of stormachtige wind, 7-8 Bft. Later vanmiddag neemt de wind in het hele land af.

Bewolking en regen hebben plaats gemaakt voor af en toe zon, maar het blijft wisselvallig met soms een bui. Later vandaag kunnen de buien opnieuw een winters karakter vertonen. De tijdelijk zachte lucht van eerder vandaag heeft plaats gemaakt voor koudere lucht die ons land is binnengestroomd. Morgen & zaterdag is het vrij koud en er vallen winterse buien.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0