Toch nog beetje winters in Nederland

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op woensdag 26 februari 2020 om 15.31 uur lokale tijd]

Van winterweer is dit winterseizoen tot dusver nog nauwelijks sprake geweest in Nederland. Het bleef zo nu en dan bij slechts enkele speldenprikjes. Geen sneeuw- en ijspret van betekenis en amper vorstdagen. De winter loopt langzaam ten einde en komende zondag begint de meteorologische lente. Voor winterliefhebbers is het in eigen land sowieso een teleurstellend winterseizoen geweest. Toch is het nu nog een beetje winters geworden in Nederland.

Sinds gisteren bevindt ons land zich in aanvoer van duidelijk koudere lucht. In de loop van de dinsdagavond is het meer winters geworden. Vanuit het westen trok gisteravond en afgelopen nacht een gebied met neerslag en buien geleidelijk over ons land. Op steeds meer plaatsen ging de regen over in (natte) sneeuw met op veel plekken minimumtemperaturen rond het vriespunt. Ook dinsdag overdag trokken buien van noordwest naar zuidoost over het land. Dit zijn buien met soms een winters karakter, waarbij kans is op zowel hagel, onweer en natte sneeuw. Tussen de buien door is er soms zon en het is vrij koud met 4 tot 7 graden. Tijdens een bui ligt het kwik lager en de wind maakt het voor het gevoel ook nog eens kouder  buiten.

Donderdag verloopt bewolkt, wisselvallig en waterkoud met maxima tussen de 2 en 5 graden. Een gebied met regen en natte sneeuw zal zich gedurende de dag over het hele land uitbreiden. De wind laat het wederom koud aanvoelen. De winterse perikelen zijn deze dagen overigens maar van korte duur.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0