Vanaf het weekend zachter, lentetemperaturen tijdens de Paasdagen

Vanaf het weekend zachter, lentetemperaturen tijdens de Paasdagen

METEO ALBLASSERDAM – Het Paasweekend staat voor de deur en na een koelere donderdag en vrijdag gaat de temperatuur vanaf zaterdag weer omhoog. Tijdens de Paasdagen kunnen we zacht voorjaarsweer verwachten. Met temperaturen regionaal boven de 15 graden in het vooruitzicht kunnen we zelfs spreken van lentetemperaturen. Kunnen we naast een aangename 15 graden net als vorig jaar ook fraai lenteweer verwachten met de zon in het weerbeeld?

Wat voor weer we kunnen verwachten tijdens de aankomende Paasdagen leest u verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Pasen 2023: lentetemperaturen, regionaal 15 graden

Weersvooruitzichten Pasen 2023
Weersvooruitzichten Pasen 2023

Weet u het nog? Vorig jaar hadden we tijdens de Paasdagen prachtig voorjaarsweer en zeer aangename temperaturen. De lucht was blauw en we konden volop genieten van de zon. Daarmee was het heerlijk weer om buiten te vertoeven. Beide dagen verliepen vrij rustig en droog en er zijn temperaturen gemeten van zelfs 15 tot 20 graden. Dit jaar zal het met Pasen zeker wat betreft het weerbeeld een ander verhaal zijn in vergelijking met afgelopen jaar. Het wordt wel zacht met regionaal 15 graden op de thermometer, maar in de loop van tweede Paasdag kunnen we ook wisselvallig weer verwachten. Zonnige dagen zoals tijdens Pasen 2022 blijven dus helaas uit.

Zaterdag gaat fris van start en bovendien kan aanvankelijk lokaal mist voorkomen. Vooral in het noorden en oosten van ons land ligt de temperatuur in de vroege ochtend nog rond en lokaal zelfs iets onder het vriespunt. Overdag kunnen we een wisselend weerbeeld verwachten. De wind is vrij rustig en de kans op regen klein. Verder is er bewolking, maar er zijn ook gebieden met zonnig weer. Vanuit het noordoosten neemt de bewolking overigens wel weer toe en zullen wolkenvelden zich meer over ons land uitbreiden. In de middag breekt ook in het zuiden de zon op steeds meer plaatsen door. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur ligt tussen de 11 en maximaal 15 graden. De wind is zwak tot matig en waait meest uit het noorden tot noordoosten.

Zaterdagavond verloopt rustig en droog. Vanuit het oosten worden tamelijk veel wolken aangevoerd. Het raakt overwegend bewolkt, maar soms is er ook ruimte voor enkele opklaringen. De wind komt uit noord tot oost en is zwak tot matig van kracht.

De nacht van zaterdag op zondag verloopt fris en er is weinig wind. Verder zijn er vrij veel wolken, maar soms komen ook enkele opklaringen voor. Het blijft nagenoeg overal droog. Met name in een opklaring kan lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5 en 9 graden. Er staat een veelal zwakke wind uit oostelijke richtingen.

Eerste Paasdag wordt zachtere lucht naar ons land aangevoerd. Het wordt in de middag op uitgebreide schaal 15 graden en daarmee staat er lentetemperaturen op het programma. Bovendien is er weinig wind. De ochtend begint nog wel fris en aanvankelijk kan plaatselijk mist voorkomen. Er zijn regionaal vrij veel wolken, maar in de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen flink door. In de middag is het weerbeeld wisselend met wolken en zonnige perioden. Het blijft droog bij maxima tussen de 12 en 17 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit overwegend oostelijke richtingen. Later op de dag wordt de wind meer veranderlijk.

Zondagavond verloopt rustig en droog. Verder komen brede opklaringen voor, maar soms is er ook (sluier)bewolking. De wind is veranderlijk en zwak tot matig. Aan het einde van de avond wordt de wind zuidoostelijk.

In de nacht van zondag op maandag komen zowel opklaringen en sluierbewolking voor. Later in de nacht neemt de bewolking vanuit het westen langzaam toe. Het blijft droog en de temperatuur daalt naar 4 tot 8 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten. Aan het einde van de nacht wordt de wind aan zee soms vrij krachtig.

Tweede Paasdag verloopt wederom zacht met op veel plaatsen middagtemperaturen boven de 15 graden. Wel krijgen we te maken met ander weer. Het weer slaat namelijk om en dat is het begin van een wisselvallige week dat ons te wachten staat. Het wordt in de loop van de dag wisselvallig en ook de wind neemt toe. De dag begint droog en er is af en toe zon. Vanuit het westen neemt de bewolking snel toe en raakt het bewolkt. In de middag volgt regen, later geleidelijk met een meer buiig karakter. De temperatuur stijgt naar 13 tot 18 graden. De wind waait uit overwegend zuidelijke richtingen en wordt boven het land matig tot vrij krachtig. Aan zee neemt de wind toe naar krachtig, aan het einde van de dag mogelijk ook af en toe hard. Daarnaast zullen ook windstoten voorkomen. Na de Paasdagen is het weerbeeld wisselvallig en het wordt minder zacht. Soms is er veel wind, maar af en toe zien we ook de zon.

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne Paasdagen toe!

[bericht geplaatst op vrijdag 7 april 2023 om 23.51 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 10 april 2023 om 13.04 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0