Voor het eerst nachtvorst in De Bilt van dit najaar

Voor het eerst nachtvorst in De Bilt van dit najaar

METEO ALBLASSERDAM – Iets meer dan een week geleden hebben de eerste behoorlijk frisse nachten van deze herfst zich al aangediend in ons land en is zelfs lokaal nachtvorst gemeten. Ook deze week telt weer enkele behoorlijk frisse nachten met lokale vorst aan de grond. In de avond koelt het snel af en ook tijdens de vroege ochtenduren is het nog enige tijd fris. Donderdag is ook op het hoofdstation in De Bilt voor het eerst van dit najaar nachtvorst gemeten.

Eerste nachtvorst in De Bilt van dit najaar

De start van de donderdag was behoorlijk fris te noemen en lokaal in Nederland kwam het tot nachtvorst. Er mag van nachtvorst worden gesproken, wanneer de minimumtemperatuur aan de grond (10 cm hoogte) daalt tot onder het vriespunt. Ook in De Bilt is voor het eerst van deze herfst nachtvorst gemeten. Op het KNMI-weerstation in De Bilt daalde de temperatuur op 10 cm naar -0,2 graden.

Van een vorstdag is dit najaar in ons land tot dusver nog geen sprake geweest. Hiervoor moet de minimumtemperatuur op de standaard waarneemhoogte van 1,5 m boven de grond dalen tot onder nul.

[bericht geplaatst op donderdag 29 september 2022 om 21.58 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0