Vooral in Limburg vielen enkele fikse onweersbuien

No recent image

Vooral in Limburg vielen enkele fikse onweersbuien
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 19:06, juni 15 2017.


Bron: Buienradar

Het grootste gedeelte van Nederland hield het vandaag droog, maar met name de provincie Limburg kreeg vanaf halverwege de middag te maken met enkele fikse onweersbuien. De buien konden goed worden waargenomen op een radar- en satellietbeeld. Bovenstaande afbeelding (bron: Buienradar) toont een radarbeeld omstreeks half vijf vanmiddag. Onderstaande satellietbeeld (bron: Meteo Alblasserdam) is een opname van de NOAA 19 van donderdagmiddag 15 juni 2017 15.46 uur LT.


Bron: Meteo Alblasserdam

De onweersbuien ontstonden vanaf halverwege de middag en pakten stevig uit. De neerslagintensiteit was hoog waardoor plaatselijk met gemak veel regen kon vallen in een kort tijdsbestek. De buien waren ook buiten Nederland actief waaronder in Frankrijk, Oost-België en Duitsland. In ons land is het op de meeste plaatsen droog gebleven. In de tweede helft van de middag vielen de buien met name in het zuidoosten. Ook in het (noord)oosten viel een enkele bui. Rond het avonduur hadden de buien ons land verlaten en trokken verder oostwaarts.

Donderdag liep de temperatuur snel op en op veel plaatsen werd het zomers warm. In de middag aan zee en langs de kust door wind van zee geleidelijk minder warm. Vanmiddag was het in grote delen van het land (vrij) zonnig. De meeste bewolking was er in de gehele oostelijke helft. Er stond een stevige wind die naar een westelijke richting draaide.

Vrijdag verloopt tijdelijk koeler, maar vanaf het weekend breekt er opnieuw een periode aan met erg warm zomerweer.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0