Zomer deed goede zaken in eerste helft juni

No recent image

Zomer deed goede zaken in eerste helft juni
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 16:23, juni 17 2017.

De eerste helft van zomermaand juni is verstreken en de zomer heeft in deze periode van vijftien dagen goede zaken gedaan. Het vaak fraaie en warme weer van het tweede gedeelte van afgelopen maand bleek inderdaad een veelbelovend voorproefje te zijn geweest op de zomer. Juni heeft tot nu toe al behoorlijk wat zon en warmte opgeleverd. Meteo Alblasserdam blikt kort terug op de eerste twee weken van juni met metingen afkomstig van ons eigen waarneemstation.

De zomer heeft ons in de eerste helft van juni niet in de steek gelaten. Het weer was vaak goed te noemen en we hebben al veel warmte gehad. De start van juni was fraai, droog & warm en tijdens de Pinksterdagen was het ook prima vertoeven buiten. Op 6 juni kwam er een dip in het weer en werd ons land geconfronteerd met een zomerstorm en flinke windstoten. Verder was het die dag koel en er viel op het meetstation van Meteo Alblasserdam meer dan 15 mm regen. De neerslag was vooral voor de natuur van harte welkom. De herfstdip hield gelukkig niet lang aan en het zomerweer herstelde zich snel. In de eerste helft van juni viel ruim 31 mm regen verspreid over vijf dagen. Veel dagen verliepen droog en op slechts vijf dagen wist de maximumtemperatuur niet boven de 20 °C uit te komen.

Zeven dagen verliepen warm en op drie dagen werden zomerse waarden genoteerd met een maximumtemperatuur van ten minste 25,0 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0