Maandag 19 juni: eerste tropische dag van juni

No recent image

Maandag 19 juni: eerste tropische dag van juni
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:45, juni 19 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Het was maandag een hete zomerdag en voor het eerst deze maand heeft de temperatuur de tropische grens van 30 °C bereikt in Alblasserdam. Het is overigens de tweede tropische dag van 2017. Op 27 mei werd het ook al ruim 30 °C. Voorlopig zijn we nog niet van de hitte verlost. Ook de komende dagen zullen erg warm verlopen.

Naast hoge temperaturen konden we vandaag opnieuw genieten van prachtig zomerweer. Er was volop zonneschijn en het kwik liep snel op. Op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam werd een maximumtemperatuur gemeten van 30,8 °C. Verder bleef het overal droog en in de loop van de dag ontstonden her en der nog enkele kleine wolkjes. Het was een rustige dag en er stond een slechts zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Avondvierdaagse Alblasserdam

Deze week wordt in Alblasserdam de avondvierdaagse gelopen van maandag 19 tot en met donderdag 22 juni. Naast de hitte zijn de weercondities verder over het algemeen goed te noemen. Meteo Alblasserdam verwacht dat het tijdens iedere avond droog is. Wel moet rekening worden gehouden met de hoge temperaturen.

Aan het begin van de maandagavond ligt het kwik nog boven de 30 °C. Pas later op de avond wordt het geleidelijk minder heet. Ook tijdens de overige avonden (dinsdag/woensdag/donderdag) zullen de temperaturen hoog zijn.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0