Woensdag & donderdag nog zeer warm

No recent image

Woensdag & donderdag nog zeer warm
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 08:52, juni 21 2017.

Een einde aan een periode met zeer warm zomerweer is in zicht, maar voordat het zover is moeten we nog twee dagen doorstaan met hoge temperaturen. Ook woensdag en donderdag staan er zomerse en tropische waarden op het programma.

De zeer warme lucht die in het zuiden van ons land aanwezig is zal zich vandaag geleidelijk weer in noordelijke richting uitbreiden. Op veel plaatsen stijgt het kwik naar zomerse waarden en in het zuiden wordt het tropisch. De maximumtemperatuur ligt tussen de 21 en 24 °C op de wadden en 31 °C in het zuiden. Verder blijft het overdag droog en het is vrij zonnig bij een zwakke of matige wind uit oost tot zuidoost.

Vanavond blijft het nog lang erg warm en komende nacht zal warm en broeierig verlopen met een minimumtemperatuur tussen de 18 en 21 °C. Daarmee komt het kwik op veel plaatsen amper onder de 20 graden uit. Donderdag overdag loopt de temperatuur weer snel op en varieert de maximumtemperatuur tussen de 24 en 32 °C. Het warmst wordt het in het binnenland. Een koufront zal naar verwachting in de avond vanuit het westen het land binnentrekken het de warmte doen verdrijven.

Vrijdag wordt een maximumtemperatuur verwacht tussen de 21 en 25 graden. Zaterdag wordt het met 18-22 °C nog iets minder warm en kunnen we even bijkomen van een periode met heet zomerweer.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0