Vrij zachte eerste paasdag, tweede paasdag wisselvallig en koeler

Vrij zachte eerste paasdag, tweede paasdag wisselvallig en koeler

METEO ALBLASSERDAM – De paasdagen staan voor de deur en Pasen valt dit jaar ook vroeg, namelijk op zondag 31 maart en maandag 1 april. Tijdens Pasen kunnen we verschillen verwachten in niet alleen het weerbeeld, maar ook in de temperatuur. Zo wordt komende zondag op weergebied nog de betere dag als het gaat om de twee paasdagen met wat meer zon, droge perioden en verder op veel plaatsen ook zacht weer. Maandag wordt juist een wisselvallige dag en wordt het koeler.

Wat kunnen we verder van het weer verwachten tijdens de aankomende paasdagen? U leest de weersverwachting verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Weersvooruitzichten Pasen 2024

Eerste paasdag hebben we nog het betere weer van de twee paasdagen. De dag verloopt op veel plaatsen zacht en veel wind is er niet. In de vroege ochtend kan plaatselijk nevel of mist voorkomen. Verder is er vrij veel bewolking. Zo her en der valt soms wat regen vallen, maar op de meeste plaatsen heeft het droge weer de overhand. Vanuit het zuidoosten komt de zon er geleidelijk vaker aan te pas. In de middag is er een afwisseling van bewolking en momenten met zonneschijn. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit weer toe. Later in de middag en vanavond volgen buien. De middagtemperatuur ligt tussen de 10 en 13 graden op de Waddeneilanden en maximaal 18 graden in het zuidoosten van het land. De wind is veelal zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten. In de loop van de dag wordt de wind vanuit het zuiden veranderlijk. Vooral langs de noordwestkust wordt de wind af en toe vrij krachtig.

Zondagavond is er veel bewolking en een gebied met (buiige) regen trekt over het land vanuit het zuiden naar het noorden. Daarnaast komen ook enkele buien voor. In de tweede helft van de avond wordt het van het zuiden uit langzaam droger en klaart het af en toe op. De meeste buien verlaten aan het einde van de avond ons land via het noorden/noordwesten. De wind is veelal zwak tot matig en veranderlijk. Vooral in het Waddengebied staat er af en toe een vrij krachtige wind.

Zondagnacht komt vrij veel bewolking voor, maar soms is er ook ruimte voor opklaringen. De meeste buien vanuit de avond hebben ons land via het noorden/noordwesten al verlaten. Met name in het noord(west)en komt eerst nog wel een enkele bui voor. Elders heeft het droge weer de overhand. Vanuit het zuiden neemt de bewolking in de loop van de nacht weer toe. Later volgt wederom regen. De temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden. De wind is zwak tot matig meest uit het zuidoosten tot zuiden.

Tweede paasdag verloopt in een deel van het land wisselvallig en het wordt bovendien iets minder zacht dan de zondag. Vanuit het zuiden wordt veel bewolking aangevoerd en vooral in de oostelijke helft valt van tijd tot tijd regen. De neerslag vertoont daarbij een buiig karakter. In het westen blijft het overwegend droog. In de loop van de middag breekt de zon vanuit het zuidwesten geleidelijk vaker door. Wel komt nog een enkele verspreide bui voor. In het noorden en oosten blijft veel bewolking voorkomen. De temperatuur stijgt overdag naar 10 tot maximaal 15 graden. De wind is meest zwak tot matig en neemt geleidelijk toe. Langs de kust wordt de wind soms vrij krachtig. De wind draait naar westelijke richtingen.

Weersvooruitzichten Pasen 2024
Weersvooruitzichten Pasen 2024

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne paasdagen toe!

[bericht geplaatst op zaterdag 30 maart 2024 om 14.35 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op maandag 1 april 2024 om 12.22 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0