Weer vrijdag 13-01-2017: Winterse buien en later storm

No recent image

Weer vrijdag 13-01-2017: Winterse buien en later storm
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 09:42, januari 13 2017.


Gure winterdag. Winterse buien en later storm!

Vandaag staat ons een gure winterdag te wachten. Het wordt een wisselvallige en koude dag en later gaat het bij zee ook stormen! Wolken en momenten met zon wisselen elkaar af, maar in de loop van de middag zal er van het westen en noordwesten uit steeds meer bewolking aangevoerd worden. Daarbij trekken nieuwe winterse buien het land binnen met regen, (natte) sneeuw en hagel. De buien kunnen vooral voor het verkeer hinderlijk zijn en er moet rekening gehouden worden gladheid. Later op de dag zullen er ook verraderlijke windstoten optreden.

De maximumtemperatuur ligt overdag tussen de 3 graden in het binnenland en hooguit 7 °C langs de kust, maar tijdens de winterse buien ligt het kwik duidelijk lager. Daarbij maakt de wind het voor het gevoel nog eens flink kouder.

Later storm

Bron foto: Meteo Alblasserdam

Het waait overdag al stevig uit een westelijke richting, maar later vandaag wordt het onstuimig en gaat het bij zee zelfs stormen. De wind is boven land matig of vrij krachtig en bij zee krachtig. Later vanmiddag ruimt de wind geleidelijk naar het noordwesten en trekt steeds verder aan. In de namiddag en avond wordt de wind bij zee en langs de kust stormachtig en met name in het noordwestelijk kustgebied komt het tot noordwesterstorm, 9 Bft. Daarbij zullen zware windstoten voorkomen en op sommige plaatsen zijn zeer zware windvlagen niet uitgesloten.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0