Vooral donderdagavond & nacht naar vrijdag flink wat (winterse) neerslag

No recent image

Vooral donderdagavond & nacht naar vrijdag flink wat (winterse) neerslag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:36, januari 12 2017.

Met name donderdagavond & nacht naar vrijdag gaat er in ons land flink wat (winterse) neerslag volgen. Overdag is het nog meegevallen. Vanochtend en aan het begin van de middag liet de zon zich nog zo nu en dan zien met hier en daar een bui. In de loop van de middag raakte het vanuit het westen en zuidwesten bewolkt en later volgde geleidelijk ook regen.

Vanavond is het bewolkt en de neerslag breidt zich uit over het hele land. Het wisselvallige weer wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat vanuit het zuidwesten nadert en zich verder ontwikkeld. De luchtdruk blijft dalen en de kern trekt later vanavond en nacht naar vrijdag via Nederland naar Duitsland. Hier is een flink neerslaggebied aan gekoppeld. Later op de donderdagavond gaat het harder regenen en vallen grotere hoeveelheden neerslag die daarbij ook een buiig karakter kan vertonen. Ook kan de neerslag langdurig zijn.

Eerst valt er op veel plaatsen regen. Later vooral landinwaarts geleidelijk overgaand in natte sneeuw. Komende nacht gaat er vooral landinwaarts op meer plaatsen natte sneeuw vallen die op sommige plaatsen over kan gaan in echte sneeuw bij minima tussen de 0 en 2 graden. Daarbij moet er rekening gehouden worden met gladheid.

Vrijdag wordt een gure winterdag. Er vallen winterse buien en er moet rekening worden gehouden met gladheid. Later in de middag en avond gaat het bij zee stormen (9 Bft) en komen zware windstoten voor.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0