Woensdag verliep zacht, maar winderig

No recent image

Woensdag verliep zacht, maar winderig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:17, januari 11 2017.

Woensdag verliep erg zacht voor de tijd van het jaar. Sterker nog: op het meetstation van Meteo Alblasserdam wist het kwik op te lopen tot in de dubbele cijfers. Dat was overigens voor het eerst in dit nieuwe jaar. Het was niet alleen zacht, maar ook behoorlijk winderig. Het zachte weer was vandaag maar van korte duur. Vanaf donderdag wordt het weer kouder.

Vandaag waren er zonnige momenten, maar met een stroming uit het westen tot noordwesten werden ook wolken aangevoerd en er vielen enkele verspreide buien. Meteo Alblasserdam registreerde een daghoeveelheid van 0,6 mm regen. Aan het begin van de middag liep de temperatuur op naar een maximum van 10,6 graden. De minimumtemperatuur werd aan het begin van de afgelopen nacht bereikt: 6,1 °C.

Er was behoorlijk wat wind. De wind uit het zuidwesten tot westen trok gedurende de dag geleidelijk steeds verder aan. Op het meetpunt van Meteo Alblasserdam nam de wind toe naar krachtig, 6 Bft. Daarbij kwamen windstoten voor. De sterkste windvlaag in Alblasserdam werd door ons aan het begin van de woensdagmiddag geregistreerd: 69,0 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0