Woensdag nog stralend lenteweer. Morgen slaat het weer om

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op woensdag 27 februari 2019 om 08.11 uur lokale tijd]

Dankzij de invloed van een groot en sterk hogedrukgebied konden we de afgelopen dagen genieten van uitzonderlijk rustig, droog en stralend lenteweer. Bovendien waren de temperaturen record hoog voor eind februari. Helaas is het einde van het mooie en zeer zachte weer in zicht, maar woensdag kunnen we nogmaals genieten van compleet voorjaarsweer. Dit zal voorlopig voor het laatst zijn, want morgen slaat het weer om.

Vandaag blijft de temperatuur bijzonder hoog voor eind februari en zal het wederom tot nieuwe warmterecords komen. Het weerbeeld in ons land blijft gunstig beïnvloed worden door een aanhoudende hogedruksituatie. Wel neemt de invloed van het hogedrukgebied geleidelijk af en de luchtdruk daalt. Het wordt een rustige en mooie dag en het blijft overal droog. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur zal opnieuw groot zijn. De ochtend gaat koud van start en er kan een verspreide mistbank voorkomen. Overdag is er veel zon en de temperatuur loopt snel op. Het kwik is vergelijkbaar met dat van dinsdag. De middagtemperatuur ligt tussen de 14 °C in het noordwesten tot rond 18 of 19 °C in het midden, oosten, zuiden en zuidoosten van het land. Plaatselijk kan in Limburg de grens van 20 graden bereikt worden. Er staat een zwakke of matige wind meest uit richtingen tussen zuid en west.

Donderdag ligt de temperatuur duidelijk lager. De zon zien we geregeld, maar vanuit het westen zal er geleidelijk meer bewolking ons land binnentrekken. Bovendien volgt er in de loop van de dag verspreidt wat regen of een bui. Dit voornamelijk in het zuidelijke deel van het land. Na donderdag is het vaak wisselvallig. Kortom: van lenteweer zal voorlopig geen sprake meer zijn.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0