Zaterdag 13 oktober 2018: uitzonderlijk warme herfstdag!

No recent image

[bericht geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 om 23.51 uur lokale tijd]

Herfst? Als het aan het weer en de temperatuur ligt voorlopig niet. De zon doet uitstekende zaken en het is warm voor deze tijd van het jaar. De afgelopen dagen, maar ook vandaag verliepen al uitzonderlijk warm voor half oktober met waarden ruim boven de 20 graden. Toch is het toppunt van warmte in herfstmaand oktober nog niet bereikt in Nederland. Zaterdag wordt het namelijk nog warmer. Sterker nog: in een groot deel van ons land worden tijdens de middag zelfs zomerse temperaturen gehaald en daarmee zal het de warmste dag van deze week worden. Het is haast niet voor te stellen, maar toch echt waar.

Met een aanhoudende stroming uit het zuiden blijft morgen warme lucht naar onze omgeving aangevoerd worden en verder wordt het een topdag op weergebied. Het warmt gedurende de dag snel op en in de middag wordt het maar liefst 22 tot 27 °C met de hoogste temperaturen landinwaarts. We kunnen een schitterende herfstdag verwachten. De zon schijnt volop en het blijft overal droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land, maar aan zee en langs de kust staat er een vrij krachtige wind, kracht 5 Bft.

Ook zondag is het warm voor half oktober met een middagtemperatuur tussen de 19 en 25 °C. Na het weekend wordt de warme lucht definitief uit ons land verdreven.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

 

0