Zaterdag begint de astronomische herfst, warmer weer op komst

Zaterdag begint de astronomische herfst, warmer weer op komst

METEO ALBLASSERDAM – De zomer is nu bijna echt teneinde en de herfst staat op het punt te beginnen. Rond halverwege de zaterdagochtend start om 08.50 uur lokale tijd het astronomische herfstseizoen. Dat betekent dat dag en nacht nagenoeg even lang duren. Dan staat de zon namelijk precies boven de evenaar. Op 1 september jl. was de herfst meteorologisch gezien al wel begonnen.

De start van de herfst is zaterdag wisselvallig en koel te noemen, maar daarna komt zachtere lucht onze kant op. Wat kunnen we zaterdag en de dagen daarna voor weer verwachten? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Astronomische herfst begint met buien en koel

Weerkaart met weersvoorspelling voor zaterdag 23 september 2023
Weerkaart met weersvoorspelling voor zaterdag 23 september 2023

Zaterdag verloopt nogmaals wisselvallig en koel. Er trekken vanuit het westen vrij veel wolken, maar ook een aantal buien over het land. Een enkele bui kan in het noord(oost)en lokaal nog gepaard gaan met onweer. Verder zien we ook de zon zo nu en dan. De middagtemperatuur ligt rond 17 of 18 graden, maar in een bui is het frisser. De zuidwestelijke wind draait naar west tot noord en is boven land meest matig. Aan zee en langs de kust is de wind soms vrij krachtig. Aan het einde van de dag neemt de wind weer af.

Warmer weer op komst

Na een aantal wisselvallige en koele dagen zit de temperatuur vanaf zondag weer geleidelijk in een stijgende lijn en wordt het zachter. In het zuiden van het land wordt het zondagmiddag op sommige plaatsen meer dan 20 graden. Bovendien raken we de wisselvalligheid kwijt en komt er voor de zon meer ruimte. Na het weekend gaat de temperatuur verder omhoog en volgen enkele warme najaarsdagen met op veel plaatsen temperaturen boven de 20 graden. Ook na het weekend is de kans op regen gering en blijft het overwegend droog.

Weersvooruitzichten zondag 24 tot en met donderdag 28 september 2023
Weersvooruitzichten zondag 24 tot en met donderdag 28 september 2023

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op vrijdag 22 september 2023 om 17.13 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 23 september 2023 om 13.29 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0