Zaterdag herfstdag en mogelijk stormachtig

No recent image

Zaterdag herfstdag en mogelijk stormachtig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 16:50, juli 23 2015.

Het ziet er steeds meer naar uit dat we aankomende zaterdag te maken gaan krijgen met een onstuimig weertype. naast het wisselvallige weer dat gepland staat lijkt met name de wind een aandachtspunt te zijn. Meteo Alblasserdam houdt u door meerdere updates op de hoogte over de verwachting van het weer en de wind van aankomende zaterdag via de categorie ”weernieuws”.

Situatie donderdagmiddag 23 juli: Een frontaal laag met kerndruk <1010 hPa op de Atlantische Oceaan ter hoogte van Frankrijk verplaatst zich geleidelijk verder in oostelijke richting en lijkt vooralsnog richting het noordwesten van Frankrijk te koersen. Hierbij diept het laag zich langzaam verder uit. later op de vrijdag zal het lagedrukgebied vanuit Frankrijk geleidelijk dichterbij komen volgens de laatste verwachtingen.

Morgen overdag ziet het weerbeeld er nog redelijk uit. Er is bewolking, maar ook de zon laat zich nog geregeld zien. De kans op neerslag is gedurende de ochtend en middag nog klein, maar later op de dag neemt de bewolking verder toe en met name in de loop van de avond neemt ook de buienactiviteit toe. De middagtemperatuur ligt tussen de 21 graden in het noordwesten en 26 graden in het zuidoosten.

Zaterdag staat er een wisselvallig en herfstachtig weertype met veel wind op het programma. Bij zee kan de wind in de loop van de dag zelfs toenemen naar stormachtig, maar dit is nog niet zeker. Er treden namelijk nog altijd verschillen op in de uitkomsten. Het blijft nog even afwachten hoe het zich ontwikkelt.

Meteo Alblasserdam houdt u zich door middel van updates op de hoogte.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0