Zeer onstuimige zondag 29 november voor de boeg

No recent image

Zeer onstuimige zondag 29 november voor de boeg
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:52, november 28 2015.


Bron: Meteo Alblasserdam

Morgen (zondag 29 november) zal zeer onstuimig gaan verlopen. Later op de dag gaat het zelfs stormen uit het westen tot zuidwesten en zullen zware en zeer windstoten voor gevaarlijke situaties zorgen in ons land. De wind trekt naarmate de dag vordert steeds verder aan en het hoogtepunt van de storm lijkt vooralsnog rond het avonduur en in de eerste uren van de avond te liggen. Hoge gemiddelde windsnelheden en heftige windstoten zullen dan gemeten worden.

De isobaren (lijnen van gelijke druk) liggen zondag dicht bijeen. dit betekent veel wind. Het zeer onstuimige weer later op de dag wordt veroorzaakt door een actief windveld dat vanuit het westen over ons land zal trekken. Vooral de wadden, het waddengebied, het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en langs de kust krijgen het tijdens het hoogtepunt van de storm extra zwaar te verduren. Mogelijk neemt de wind op sommige plekken zelfs enige tijd toe naar zware storm, kracht 10 Bft. Verder moet er, ook in de kustgebieden, rekening gehouden worden met zeer zware windstoten die dik boven de 100 km/u kunnen pieken. Boven land is de wind dan hard tot stormachtig, 7-8 Bft en komen zware windstoten voor tussen 80 en 100 km/u.

Ook in Alblasserdam en omgeving neemt de wind toe naar stormachtig met uitschieters die richting de 100 km/u kunnen pieken. Op deze website kunt u het actuele weer volgen dat gemeten wordt op het meetstation van Meteo Alblaserdam in Alblasserdam. Hier kunt u via bijstaande grafieken de gemiddelde windsnelheid over 10 minuten en de hoogst gemeten windsnelheid bekijken.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0