Zomerse zondag 22 september: ruim 27 graden!

No recent image

[bericht geplaatst op zondag 22 september 2019 om 23.55 uur lokale tijd]

Het weer was tijdens dit weekend schitterend en de temperatuur was hoog voor eind september. Warm weer met zondag op uitgebreide schaal in het land zelfs zomerse waarden van ruim boven de 25 graden! Kortom: We konden nog even genieten van nazomerweer.

Na een frisse start van de ochtend liep het kwik overdag in combinatie met volop zon snel op. Het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur was wederom groot te noemen. Het bleef zondag lange tijd vrij zonnig en droog en op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam werd het halverwege de middag maar liefst 27,4 graden! Het was daarmee de warmste dag van deze week en ook de warmste dag van september. In de tweede helft van de middag nam de bewolking vanuit het zuiden op een naderende storing toe. In de avond viel er verspreid over het land regen of een bui.

Astronomische herfst
Na een prachtig en (zomers) warm weekend gaat het weerbeeld helaas toch echt veranderen
en komende week wordt het meer herfstachtig met bewolking, regen & buien en soms een stevige wind. Ook wordt het koeler.

Maandag (23 september) gaat de astronomische herfst somber en wisselvallig van start en de zomerse warmste is uit ons land verdreven. Met 17 tot 21 graden ligt het kwik in de middag duidelijk lager. De dag begint met veel bewolking en de meeste regen valt in het noordelijke deel. Ook in het zuiden is er kans op een enkel buitje, maar het droge weer heeft er wel de overhand. In de loop van de dag breekt de zon vanuit het zuidwesten geleidelijk af en toe door. Er waait een zwakke of matige en aan zee vrij krachtige wind uit zuid tot west.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam)

0