Zondag was kletsnat: ruim 30 mm regen!

No recent image

bericht geplaatst op maandag 30 september 2019 om 14.15 uur lokale tijd]

Het was zondag compleet herfst in Nederland. Het was een grijze, winderige en vooral kletsnatte dag, veroorzaakt door een lagedrukgebied dat vlak langs ons land trok. De regen ging later op de dag meer over in buien en het kwam van tijd tot tijd met bakken uit de hemel. Het regende soms langdurig door en de neerslaghoeveelheden liepen op tot enkele tientallen millimeters.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam viel de meeste regen in de tweede helft van de middag en aan het begin van de avond. In 24 uur tijd viel er maar liefst 31,6 mm regen. Daarmee viel in één dag tijd ongeveer de hoeveelheid neerslag dat normaal in een halve maand valt. De hoogst gemeten neerslagintensiteit piekte ruim 95 mm/u.

We zijn voorlopig nog niet van de nattigheid af. Vandaag trekken een aantal buien of buitjes van west naar oost over het land, maar daarnaast komen droge perioden ook zeker geregeld voor. Herfstmaand oktober gaat wisselvallig en nat van start. Ook dinsdag zullen de hoeveelheden regen op sommige plaatsen weer flink gaan oplopen.

Opmaak:  (Meteo Alblasserdam)

0