Zondag nog genieten van zomerweer

No recent image

Zondag nog genieten van zomerweer
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 22:36, augustus 22 2015.

Dit weekend staat volop in het teken van het mooie zomerweer en de zomerse temperaturen, maar een duidelijke weersverandering naar wisselvallig en minder warm weer laat niet lang meer op zich wachten. Vandaag was het al een fraaie dag. De zaterdag verliep droog en (vrij) zonnig en de temperatuur liep snel op naar zomerse waarden. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam liep het kwik in de middag op naar precies 27 graden. Daarbij stond er een matige oost tot zuidoostenwind.

Ook morgen overdag kunnen we nog geruime tijd genieten van het mooie zomerweer en blijven we in aanvoer zitten van warme lucht. In combinatie met zonnig weer loopt de temperatuur weer snel op en ’s middags wordt het boven land opnieuw op uitgebreide schaal zomers warm. Het wordt 24 tot 27 graden. Wel krijgen we duidelijk meer wind dan de zaterdag. De wind neemt in ons land op veel plaatsen toe naar (vrij) krachtig (5-6 Bft) en komt uit het oosten tot zuidoosten. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het zuiden geleidelijk toe, maar in het noordelijke deel blijft het nog het langst zonnig. Het blijft tot diep in de middag overal droog. Richting het avonduur kunnen de zuidelijke provincie’s al te maken krijgen met neerslag. In de avond breidt het neerslaggebied zich geleidelijk verder uit in noordelijke richting.

Na het weekend is er duidelijk meer bewolking en is de kans op neerslag (vrij) groot. Het wordt minder warm en het waait ook geregeld stevig.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0